Σάββατο, Ιουλίου 09, 2005

Ξερατό


Σέβομαι την "Καθημερινή".Και την προτιμώ χίλιες φορές από άλλες δεξιές εφημερίδες. Τουλάχιστον έχει ένα επίππεδο.
Αυτό όμως που μου γυρίζει τα μάτια ανάποδα είναι όταν της βγαινουν τα μεγαλοαστικά, μετεμφυλιακά κατάλοιπα. Τότε που είδηση ήταν ποιός σημαντικός εκπρόσωπος της καλής κοινωνίας "έδωσε μια έκτακτη δεξίωση..."
Διαβάζω την Κ της 9-7-05 όπου αφιερώνει μια σελίδα περιγράφοντας την αντίστοιχη δεξίωση ενός απ' αυτούς.(http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1229_09/07/2005__149909) Καμμιά χιλιάδα λέξεις για να αυτοβαυκαλίζεται η μπουρζουαζία με τα Ανδριότικα αμυγδαλωτά που ήταν "περίφημα" και τους σημαντικούς καλεσμένους απ' όλον τον κόσμο (προεξόχοντως του κυρ-Ζάχου) καθώς επίσης και με το ότι μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να προετοιμάζεται τουλάχιστον για έναν χρόνο, αφού εξάλλου είναι εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη δουλεια να ταξινομήσεις τους καλεσμένους στα τραπέζια, "γιατί δεν υπάρχει πιο αρνητικό πράγμα από το να κάθονται άσχετοι μεταξύ τους στην ίδια συντροφιά για το δίωρο της ιεροτελεστίας του δείπνου!"
Ξερατό...

2 Comments:

Blogger averel said...

Ο κύριος Μπραντ Πιτ στο Fight Club δίνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση προς τα γκαρσόνια που σερβίρουν τέτοιες εκδηλώσεις. Η σούπα μπορεί να μεταβληθεί πολύ εύκολα - απολαυστικά σε WC. Enjoy...

6:59 μ.μ.  
Blogger Κλαυδιος said...

Πρόσεξε. Είναι πιο λεπτό το θέμα.
Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής. Αλλά με συφιλλιάζει όταν αναδεικνύεται μέσα από τα φύλλα σοβαρών -υποτίθεται- εφημερίδων.(και το χειρότερο...Ως είδηση!!!) Μόνο και μόνο για να τα διαβάζουν Εκαλιώτες και να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους (Ημουν και εγώ εκει!!!!) ή ξεπεσμένοι μεγαλοαστοί και να νοσταλγούν(Βρίζοντας τον Ανδρέα, που τους τα στέρησε προφανώς...)
Τί να πώ!
Sic transit gloria mundi

11:25 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home