Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2005

Στρατιωτικοί Αφορισμοί- Τα κλισέ που αγαπήσαμε!


Με τον φόβο να προτρέχω, αλλά και υπό την αδήριτη ανάγκη να γράψω κανά φληνάφημα να περάσει η μέρα χωρίς αλκοόλ (καθ' ότι τυγχάνω και σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης "μερίμνει του δεκανέα μου"...) σταχυολογώ τις πρώτες μου εντυπώσεις από τα άτομα που έχω γνωρίσει στον στρατό. Η μεθοδολογία που θα ακολουθήσω συνίσταται στην ταξινόμηση ατόμων βάσει του τόπου κταγωγής τους. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γενικεύσεις, οι απλοϊκοί συλλογισμοί κι οι υπό την ευρεία έννοια (in abstactro) κοτσάνες.
Ξεκινώ.
Μακεδόνες. Κυριλέ παλληκάρια, ως επί τω πλείστον ξηγημένα (Κιμπάρηδες) για τα οποία ούτως η άλλως η κρίση μου είναι υποκειμενική ως βέρος Παοκτζής.. Οφείλω όμως να καταγγείλω μια νέα γενια Θεσαλονικα'ίων κτοικοεδρεύοντων ως επί τω πλέιστον σε περιοχές τύπου Πανοράματος, Καλαμαριά, οι οποίοι όλο και πιο πολύ προσιδιάζουν σε φαινόμενα ψωνισμένου, νεόπλουτου Αθηναίου, που ανακάλυψε προσφάτως το Κολονάκι και νομίζει ότι έπιασε τον παπά απ τα αρχίδια.
Πελλοπονήσιοι. Ο τιμημένος Μωριάς ζει μεγάλες πιένες!Τα παλικάρια του τιμούν το εθνόσημο και δικαίως τους απονέμεται ο χαρακτηρισμός ΝΤΕΡΒΙΣΟΠΑΙΔΑ!!!Με την θλιβερή εξαίρεση ολίγων Πατρινών και κάποιων Πρασάδων (Αργείτες) που δυστυχώς επιμένουν να στηλιτεύουν την (καλή) γενική εικόνα. Σε κάθε περίπτωση χαρακτηρισμοί του τύπου "σωματέμποροι, ο καλύτερος έχει σκοτώσει/γαμήσει την μάνα του" κλπ, είναι κατάπτυστοι, συκοφαντικοί και (τουλάχιστον) ανακριβείς.
Κρητικοι. Η χαρά του φαντάρου!!! Είναι σαν την μπύρα Μυθος. Σε καθε στρατόπεδο υπάρχει και ένας 19χρονος θεάρας κρητικός!!! Για όσους εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες, τους παραπέμπω στο σχόλιο του siesta στο προηγούμενο πόστ μου. Είναι οι τύποι που υπροσπαθούν να σε πείσουν ότι η γκόμενά τους είναι (όχι φτυστή η, μα η ίδια η )Πάμελα Άντερσον (ρε χοίρε !!!-που προφέρεται "σοίρε"), είναι οι τύποι που στα φυλάκια φέρνουν και τα δικά τους όπλα για να πηγαίνουν για κυνήγι, και γενικά οι τύποι που θ κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ απ' ότι πρέπει να κάνουν για να περάσουν κλά στον στρατό. Ρωτάνε χαζομάρες και εκνευρίζουν τους (απάλευτους) ανθύπες, αργούν στο κρίσιμο προσκλητήριο που ο λοχαγός είναι στραβωμένος (ενώ σ' όλα τ' άλλα τον τελευταίο μήνα ήταν εγκάιρως παρόντες) κ.ο.κ. Δεν μπορώ ωστοσο να μην τους επιδαψιλέυσω, ότι έχουν μια γνήσια αθωότητα (μέχρι κουταμάρας....) και παιδική καλοσύνη και μια εν γένει ατυχία που τους δέρνει, η οποία και τους κάνει ανεκτούς-αγαπητούς από τον περίγυρο...

4 Comments:

Blogger Respect said...

O Averel ενημέρωσε ότι με την ειδικότητα που πήρες, είμαστε συνάδελφοι... Μόνο που εγώ προλαβα Παπάγου. Καλή συνέχεια και καλή πρωτοχρονιά! Και με σε "πείσουν" εκεί να τα βάζεις με τα φαντάρια.

9:00 μ.μ.  
Blogger Κλαυδιος said...

και εμένα η άποψη μου είναι ότι από τέτοιες θέει μόνο καλό μπορείς να κάνεις(αν δεν είσαι κομπλεξάρας) τιμή και δόξα σε όσους φοίτηαν στην μεγάλη του Παπάγου σχολή...

4:52 μ.μ.  
Blogger Respect said...

Και πλέον στης Καρδίτσας! Όχι αυτής που αποθέωνε ο Έβερτ...
Καλή Χρονιά!

5:56 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Where did you find it? Interesting read popup blocker v35 Mazda titan wiring

3:03 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home