Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2005

Στο πειρατικό του κάπτεν-CD



Εντάξει, ο Αλιάγας κονόμησε. Θα πήρε κανα μισό χαρτί στο χέρι, θα ήπιε λίγο καφέ παραπάνω, θα ρούφηξε δυο –τρεις γραμμούλες, θα έκανε μετά peeling, power yoga, διαλογισμό και δυο κωλοτούμπες και θα έφευγαν οι μαύροι κύκλοι της αϋπνίας από το προσωπάκι του. Μέχρι να δει τον γκόμενο του πίσω στην Rue de Poustis, στην France, θα ήταν πάλι παίδαρος.
Οι υπόλοιποι τι κέρδισαν από τον ραδιομαραθώνιο κατά της πειρατικής μουσικής; Αρκετές ώρες με ξενέρωτα τραγουδάκια, κάποια λάγνα κοριτσόπουλα και έναν μεγάλο σκοπό. Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική. Μάλιστα.
Η ματαιότητα σκοτώνει το σύνθημα. Τώρα μάλιστα. Πρόσφατα ένας διαφημιστής που μάλλον πληρώθηκε είχε την φαεινή έμπνευση, η οποία μεταφέρθηκε στην τηλεόραση. «Πρέπει να βγάλουμε κάτι δυνατό» θα σκέφτηκαν σε κάποια φοβερή σύσκεψη με φόντο τους ουρανοξύστες των Αθηνών. Γεμίζοντας τις κούπες τους με φίνο espresso, τινάζοντας στα τασάκια από το Habitat την στάχτη από τα τσιγάρα τους άκουσαν το concept.
«Σε μια καλογυαλισμένη καφετέρια γεμάτη νεαρές φατσούλες κάθεται ένας τύπος μόνος του. Μάλλον τον έστησε η γκόμενα, οπότε ο περαστικός μαύρος που μπαίνει στην καφετέρια είναι ένας καλός τρόπος για να περάσει η ώρα. Αλλαγή πλάνου. Ένα κεφάλι από το διπλανό τραπέζι κοιτάει με επιτιμητικό βλέμμα τον μαύρο. Ο παππούς του μπορεί να ήταν μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, αλλά αυτός είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος. Κοιτάει τα χέρια του μαύρου που κρατάνε CD. ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ CD! Το βλέμμα του νεαρού ρατσιστομουσικόφιλου εξαπλώνεται σαν γρίπη σε όλη την καφετέρια. Η μουσική σταματάει. Ολο το μαγαζί σταματάει τις αναλύσεις για την παγκοσμιοποίηση , το Ευρωσύνταγμα, το ντάμπλ του Θρύλου, τις μελλοντικές κινήσεις του Μολυβιάτη και το βρακί της Παπαρίζου και κοιτάει με βλέμμα –δεν –ανηκεις – σε εμας- εμεις – τα – εχουμε- και – τα- σκαμε – σε – δισκαδικα τον τύπο που δεν του έφτανε που τον έστησε η γκόμενα, έχει να αντιμετωπίσει και την κατακραυγή. Cut» Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική...
Κλαπ-κλαπ-κλαπ, χειροκροτήματα. Ετσι βγαίνουν τα λεφτά.
Αν είσαι ειλικρινής και δεν θέλεις να σου καεί το cd παραδέξου ρε φίλε διαφημιστή . Και εσύ έχεις τσιμπήσει πειρατικό cdακι από τον Αμαφούλε της γειτονιάς σου. Η ακόμα και αν δεν έχεις τσιμπήσει έχεις μπει στον πειρασμό. Πραγματικά , πέρα από τους συγγενείς των καλλιτεχνών, τα στελέχη των δισκογραφικών και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ποιος άλλος έχει πρόβλημα με τα προσιτά CD των τυπάδων; Όποιος έχει ας το πει. Η δράση φέρνει αντίδραση. Και όπως οι δισκογραφικές ανέβασαν στο ταβάνι τις τιμές, προέκυψε η ανάγκη της πειρατείας. Μετά έπεσαν λίγο απότομα, αλλά το κακό είχε γίνει. Αρα; Δεν φταίει ο κάπτεν cd που αντιγράφει τις μοναδικές δημιουργίες του ανθρώπου που κονόμησε κλέβοντας , του Φοίβου. Άλλοι φταινε. Εγώ πάντως είμαι πάνω στο πειρατικό...