Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2006

Εύοσμος και κάκοσμος

Μια αναζήτηση στο net για το λήμμα Εύοσμος, μπορεί να σου βγάλει πολλά και αντιφατικά πραγματάκια. Μπορεί ας πούμε να προκύψει η ετυμολογία της λέξης: Εύοσμος -η –ο αυτός που μυρίζει ευχάριστα.
Κάπου έχω διαβάσει πως η όσφρηση είναι η πιο σημαντική αίσθηση, αυτή που ανακαλεί πιο έντονα, γρήγορα και αποτελεσματικά τις αναμνήσεις. Εγώ όμως, όποτε άκουω Εύοσμος θα σκέφτομαι αυτό.
Θα σκέφτομαι μυρωδιά καμένων, υπερσυντηρητικών μυαλών. Θα σκέφτομαι την αποκρουστική αηδιαστική εικόνα φανατισμένων ανθρώπων, που θέλουν να κρύψουν «κάτω από το χαλί» την αλήθεια και να καθαρίσουν τον τόπο τους. Ανδρείκελα, υπερσυντηρητικά, που ενώνονται με φανατισμένα μάτια, μόνο όταν αφορά την περιοχή τους. Την ζωούλα τους. Οι «άλλοι», οι «άρρωστοι», οι «βρώμικοι», οι «ασθενείς» να πεθάνουν. Μακριά μας. Αλλιώς θα βρωμίσουν τα μυαλά μας. Θα διαφθείρουν τα παιδιά μας. Λες και αυτοί δεν το έχουν κάνει ήδη.




Και, ναι, με πιάνει αηδία από την κακοσμία.

13 Comments:

Blogger efpalinos said...

κάπως αλλιώς το θυμόμουν εδώ .. :>(

6:16 μ.μ.  
Blogger averel said...

δηλαδη;

6:20 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

στον Εύοσμο αυτά τους πειράζουν..
2 χρόνια, χάλασα το αυτοκίνητό μου στους κωλόδρομούς που δε λένε να φτιάξουν αλλά τι το θές το αυτοκίνητο άλλωστε..
δες και αυτό

http://blogs.gr/ya%20basta/

7:25 μ.μ.  
Blogger 30nothing said...

Όλοι αυτοί οι διαδηλώνουν με τις μαύρες σημαίες είναι οι ίδιοι που μόλις βρεθούν σε τηλεοπτικό παράθυρο σκίζουν τα ρούχα τους για την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου των ναρκωτικών. Αρκεί να γίνει πέντε μέτρα πιο πέρα. Είναι αυτοί που όταν χιονίζει βγάζουν το χιόνι από την πόρτα τους και το πετάνε στην πόρτα του διπλανού τους. Ευτυχώς δηλαδή που δεν χιονίζει συχνά.

7:26 μ.μ.  
Blogger averel said...

OK, το διόρθωσα. Από εδώ και πέρα όμως, I 'll be watching u. Και τόνο να κάνεις λάθος, θα το κανω comment. :)

8:37 μ.μ.  
Blogger Αταίριαστος said...

Δυστυχώς έτσι είναι, αλλά δεν είναι θέμα Εύοσμου. Όπου κι αν πάει να ιδρυθεί κάτι σχετικό οι Ελληνάρες θα ξεσηκωθούν και θα θέσουν το ακλόνητο επιχείρημα: όποιος μας λέει ρατσιστές να τους φιλοξενήσει στο σπίτι του! Και φυσικά φωνάζουμε για τη μάστιγα και τι (δεν) κάνει η πολιτεία μπλα μπλα μπλα...

11:59 μ.μ.  
Blogger Alpha said...

οι ιδέες είναι εύκολες, η δράση όμως μετακινεί τα βουνά

κι η δράση είναι σ αυτό που λέει ο orlando

καιρός να βγούμε απ τα σπιτιά και τα βλογ μας και να πούμε τι πιστεύουμε

λίγο πιο δυνατά

4:06 μ.μ.  
Blogger efpalinos said...

νομίζω υπήρχε ποιο πολύ χιούμορ - ίσως κάνω λάθος...δεν ξέρω..απλά, νομίζω ότι είναι σημαντικό να βλέπουμε και ιδιαίτερα να προβάλουμε τα θετικά παραδείγματα της ζωής. Τα αρνητικά τα ζούμε και τα βλέπουμε καθημερινά και πιστέυω πως τελικά με την αναμετάδοση είτε σαν είδηση ή σαν απλό σχόλιο αμβλύνονται και οδηγούν γενικά σε μια απέχθεια και απαξίωση.

Είναι όπως στο σχολείο που όλοι λιγο-πολύ κάποτε είχαμε καποιο φίλο/η με κάποια ιδιαιτερότητα, ίσως και εμεις οι ίδιοι, και δεν μασ ενοχλούσε, δεν μας έγινε "πρόβλημα" έως καποιος σκαρφιστηκε το τσουχτερό σχόλιο που πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σε παρατραγουδο και τελικά τα παιδιά των παιδιών μας τα ίδια θα κάνουν αν δεν αλλάξει αυτή η νοοτροπία..

5:29 μ.μ.  
Blogger averel said...

Atairiaste, kofet, orlando, mosaic, δε διαφωνώ. Να βγούμε απο τα blog , να μιλησουμε, βαθυτερο θεμα. Εγω το κανω. Δεν βλεπω ομως μελλον. Ο κοσμος θα παραμεινει φοβισμενος, οταν νιωθει πως απειλειται η αυλη του. Και τοτε - μονο τοτε - συσπειρωνεται με μισος και παθος.

niko το χιουμορ παντα υπαρχει, αλλα εγω βλεπω καποια πραγματα στα οποια δεν μπορω να αστειευτω. Και η απαξιωση ερχεται μονο οταν το θελουμε.

7:39 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Come on guys...Πιστευετε οτι αν κατι τετοιο γινοταν στην Καλαμαρια δε θα γινοταν τα ιδια; Εδω ο Καρατζαφερης κατεβαινει υποψηφιος!

7:51 π.μ.  
Blogger averel said...

Μα, δεν εχει να κανει με την περιοχη. Μονο με τους ανθρωπους.

10:43 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! video camera magazines http://www.bmwx39.info/Bmwartcar.html acura integra kit turbo Laptop pci video cards acura tl aftermarket parts Multi-girl blowjob video clips Buick la salle Pregnancy and zoloft withdrawals http://www.headset-adapter.info/Acura-cl-photo.html bmw 530 or acura rl

11:27 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Full length paris hilton free Healthcheap contact lenses Area+rug+shop Gayxxxsexpics free gay pic galleries funny adult video voip Cheep air fares greece to italy Ace relocation intranet vicodin online direct email marketing Motor vehicle insurance australian Contact lens care tips Adipex tenuate phentermine cheap xanax Ir modem for pda with windows 2003 Farm bureau insurance+auto insurance Leather cock ring

1:15 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home