Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2006

Απόλυση, τσόντα και mail

Ανοίγω το (εταιρικό) mail μου και βλέπω πως παρέρχεται η δόξα αυτού του κόσμου. Φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, παλιοί συνάδελφοι, διπλανοί στο γραφείο, παλιοί συμμαθητές, συγγενείς και άλλοι μπλεγμένοι μέσα σε προωθημένα mail. Σε mail γεμάτα σάρκα, ριπές ερωτικών υγρών, σφαλιαρίτσες και ανεπιθύμητα λουσίματα: Η τσόντα.
Πιστεύω πως ποτέ άλλοτε, σε τόσο σοβαροφανή γραφεία δεν έχει εμφανιστεί τόση μεγάλη ποσότητα τσόντας. Η απενοχοποίηση του εργαζόμενου, το διάλειμμα του υπαλλήλου.
Τα mail που κυκλοφορούν από υπολογιστή σε υπολογιστή, από γραφείο σε γραφείο, από φίλο σε γνωστό και σε άγνωστο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που θα αναλυθεί στο μέλλον. Το πρόβλημα όμως είναι άλλο.
Μια μέρα, ανοίγοντας το 20ο mail με τίτλο «πλούσια τα ελέη» , «έχω κάτι καλό σήμερα», ή «XXX me prosoxi» σκεφτόμουν πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα. Πόσο λεπτές οι ισορροπίες. Ηταν θέμα χρόνου.
Πρόσφατα, απ΄’ότι έμαθα, στην αγαπημένη τράπεζα κάποιων μια γραμματέας είχε αναλάβει να στείλει την ευχετήρια αλληλογραφία. Επισύναψε στο mail της την κάρτα, την απέστειλε σε κάποιο στέλεχος μιας άλλης εταιρίας και το reply ήρθε με εντολή να περάσει από το λογιστήριο. Αντί για «Καλά Χριστούγεννα», το mail περιείχε μια δυσάρεστη σκηνή για μια ξανθιά που έκανε παρέα με πέντε έγχρωμους, προικισμένους νεαρούς. Οι νέες μορφές απόλυσης είναι εδώ...

8 Comments:

Blogger beep beep said...

Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ τσοντο-email.(Oχι μην μου στείλεις)Είναι αντρικό το σπορ?Δηλαδή 'πως τα λεν οι άντρες μεταξύ τους' ενα πραγμά?

1:29 μ.μ.  
Blogger averel said...

Δεν ξερω. Με φοβο βλεπω και γυναικες να παιζουν το παιχνιδακι. Οπως η τυπισσα που το πληρωσε με τη δουλεια της. Και οχι, δεν ειχα σκοπο να σου στειλω. Σε κανεναν γενικα.

1:33 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τι διάολο! Στη τράπεζα που δουλεύω ή είμαστε βαθιά νυχτωμένοι ή η μόνη που δουλεύω σαν μαύρος είμαι εγώ. Τα μόνα mail που έρχονται είναι κάτι βρωμο powerpoint γεμάτα αισιόδοξα μηνύματα τύπου "Η αγάπη πρέπει να δίνεται όπως τα λουλούδια.." Μπλιάχ! Κάτι είπες παίζει σε θέση γραμματέως?

1:40 μ.μ.  
Blogger averel said...

Ακόμα και εδω, το θεμα ειναι να ξερεις τους καταλληλους διεφθαρμενους ανθρωπους :)

1:45 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

averel προ 3 ετων στα εταιρικα mail υπηρξε η πραγματικη ανθιση (μεχρι και βιντεάκια) μετα παρατηρησα μια καμψη του φαινομενου (πολλα powerpoint σαν αυτα που λεει ο tomboy) και τελευταια....ξανα προς τη δοξα τραβα. Ειναι πραγματικα φαινομενο το πραγμα. Παντα σκεφτομουνα τα μουτρα που θα εκαναν οι operators σα ΙΤ!
Φτανει πια μπαφιασαμε!!!!
οπως και με τα chain letters αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια!

7:47 π.μ.  
Blogger Ladychill said...

Μόλις διάβασα αυτό το ποστ και αναρωτιέμαι μήπως μας κάνεις πλάκα...Έχω λόγους να φοβάμαι. Αν παρακολουθούν που βολτάρω δικτυακά εν ώρα εργασίας με βλέπω να περνάω κι εγώ σύντομα απ' το λογιστήριο...μπρρρρ!

2:27 μ.μ.  
Blogger averel said...

Οχι ladychill δεν καταλαβες. Η τυπισσα αντι για καρτα για χριστουγεννα, εστειλε τσοντες σε ολη την επιχειρηση. Αυτο δεν ειναι ακριβως παρακολουθηση...

2:32 μ.μ.  
Blogger Ladychill said...

Oups! That' s a serious mistake!!! Προφανώς δεν το κατάλαβα πιο πριν.

2:43 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home