Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2005

Καλοκαιρινό λεξικό γκρίνιας




Λίγο πριν αναχωρήσει το καράβι στο οποίο θα επιβιβαστώ για να ξεφύγω από την Αθήνα, την οποία τελικά θα συναντήσω εκεί που θα παω, μαζεύω όλη μου την γκρίνια με σκοπό να την αφήσω εδώ και να περάσω καλά. Η γκρίνια κάνει καλό.


Πάμε για μπάνιο;
(μτφ ανθρώπινη δοκιμασία στην θεωρία περί βλαβερών συνεπειών του ήλιου. Παραμονή κάτω από το λιοπύρι μέχρι να επιτευχθεί μια ικανοποιητική γκριμάτσα στην ερώτηση συναδέλφου στα τέλη Αυγούστου «Μαυρίσες ε;» )


Πάμε για ένα ποτό;
(μτφ προς τέρψιν του χοντρού ιδιοκτήτη μπαρ του νησιού οι «πρωτευουσιάνοι» πίνουν ότι πετρέλαιο τους σερβιριστεί μέχρι να πάθουν στιγμιαία απώλεια όρασης και να χαμουρευτούν αισχρά με την κατώτερη μορφή ύπαρξης που κάθεται δίπλα και πίνει «ένα ποτό»)


Ξέρω μια γαμάτη παραλία...
(μτφ εξάσκηση στην ορειβασία, στην κατάβαση φαραγγιών, στην προσπέλαση λαγκαδιών με αντικειμενικό σκοπό το επιφώνημα ικανοποίησης όταν αντικρίσεις ιδρωμένος την «γαμάτη» παραλία συνήθως γεμάτη σκουπίδια. Η γυμνά ανθρώπινα μέλη)


Οι τουρίστριες είναι εύκολες εδώ...
(μτφ εξάσκηση στις ξένες γλώσσες που οι γονείς σου τόσο φιλόδοξα πλήρωναν για να καταλήξεις στην καλύτερη αγκαλιά με δυο λευκές τεράστιες Ολλανδές με άγριες ορέξεις και στην χειρότερη να ξερνάς δίπλα στην Καρολ από το Μπρίστολ που μόλις έχασε το συκώτι της)

Αυτή η ταβέρνα αξίζει...
(μτφ ελληνική παραγγελία – αν και δεν πειναμε – του μισού καταλόγου και όλου του ψυγείου με κατεψυγμένα κρέατα και ψάρια πληρωμένα Χ4 με θέα την θάλασσα για σένα και το πορτοφόλι σου για τον ταβερνιάρη)

Στις διακοπές θα διαβάσω...
(μτφ αύξηση του βάρους της βαλίτσας καθότι ανάμεσα σε αποκαλυπτικά στρινγκ, φιλόδοξα προφυλακτικά και τις νέες μπλούζες από τις εκπτώσεις κείτονται τα πρώτα βιβλία στις λίστες πωλήσεων τα οποία θα κάνουν δωρεάν διακοπες χωρίς να τα ενοχλήσει κανείς...)

Το ενοικιαζόμενο είναι σουπερ...
(μτφ οι γείτονες είναι ενα ζευγάρι Αγγλων που όταν δεν είναι σε hangover, δηλαδή όταν είναι ανεκτά μεθυσμένοι κάνουν δυνατό και πλαδαρό έρωτα και τις υπόλοιπες ώρες κοιμούνται. Και βρωμάνε. Οι άλλοι γείτονες είναι εξωτικές κατσαρίδες που έχουν συνάψει ανακωχή με τα κουνούπια τα οποία έχονυ άλλωστε το μέγεθος των κατσαρίδων. Ολα αυτά μόνο με 50 ευρουλάκια)


Στις διακοπές θέλω να ξεφύγω...
(μτφ με τους ίδιους ανθρώπους που βλέπεις καθημερινά, κάνεις τα ίδια πράγματα, πηγαίνεις απλά σε άλλα μαγαζιά με το βλέμμα του χαλαρού ανθρώπου που κάνει την ζωή του όμορφη)

Ανεκτή ποσότητα γκρίνιας εκχύθηκε από τον οργανισμό μου. Καλές διακοπες, καλό κουράγιο και τα λέμε όταν μαυρίσω ανεκτά και μπουχτίσω ακόμα πιο ανεκτά...

5 Comments:

Blogger Marina said...

Ελα, κόψε τη γκρίνα. Αφού όλοι οι Αθηναίοι "μετακομίζουν" στις διακοπές τους μαζί με τις συνήθειές τους και τα άλγη τους. Α! ναι και τις μεγάλες προσδοκίες τους. Οπως είχε πεί ένας φίλος, που νοίκιασε φθηνό δωμάτιο και ο γείτονας ακουγόταν στην τουαλέττα, "με τα 30 ευρώ που πλήρωσες, τι περίμενες ν ακούσεις? Τον Παβαρόττι?"

3:46 μ.μ.  
Blogger 0comments said...

Διακοπίτις!!!

4:31 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

εχεις αρχισει και μου θυμιζεις Τζιμη Πανουση.Απο τα 500 νησια και 20 βουνα της Ελλαδας δε βγαζεις κανονα απο αυτο που συμβαινει στα 10.
Τωρα αν πιστευεις οτι οιΕλληνες δεν μπορουν να αξιοποιησουν τις ολιγοημερες διακοποες τους συμφωνω απολυτα.Ολοι περασαμε απ αυτα για να δουμε τι μας ταιριαζει.Απο κει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Οσο για αυτον τον κυριο τον Πλαβαροτι τον καταγγελω διοτι εσκεμενα παρελειψε απο το cd του το κομματι με την ερμηνεια μου στο la dona imobile φοβουμενος μηπως του κλεψω τη δοξα.ΑΙΣΧΟΣ

5:38 μ.μ.  
Blogger Alexandra said...

Αμάν πια βρε γρουσούζη, σταμάτα την γκρίνια, διακοπές είσαι… ουφ

8:47 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! wo ist ein lasik zentrum in meiner nahe contact lenses rechargeable batteries Secret of weight loss fat burner ephedraweightlosspills.com Voice recognition dialup Furnacemount humidifier Better sex after Delray acura parts Kitchen utensils catalog school loan consolidation To domains subaru outback slush mats Is ritalin sold in italy Discounted lcd monitors colon cancer new drug jean jackets http://www.mortgage-brokers-0.info Algeria insurance multi travel trip

6:26 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home