Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2006

Ρεψιματιες - σερνοπαντόφλες 0-0


«Λαδοκαναπέδες, ρεψιματίες, σερνοπαντόφλες, δε θα γλιτώσουμε από το κλοτσοσκούφι σας ούτε στα μπλογκ. Αίσχος. Η χοληστερίνη της μπλογκόσφαιρας θα βαρέσει συναγερμό. O δείκτης καφρίλας του Μonitor θα πάει στην εξάτμιση. Μπα που να σας φέρνουνε τις πίτσες άψητες και τις μπίρες ζεστές και να σας πέφτει ο γενικός πάνω στο άψογα εκτελεσμένο κόρνερ του 90'»


Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα , και όχι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, σχόλια στο νεότευκτο γεμάτο βαρβατίλα, τεστοστερόνη και αλκοολ, μπλογκ dribble&drink. Προήλθε από το οργισμένο πληκτρολόγιο της συμπαθέστατης Λεσπριτιας και άνοιξε ένα μεγάλο θέμα. Γυναίκες VS Αντρες, εντός εκτός και γύρω από το ποδόσφαιρο. Και την οθόνη φυσικά. Και εξηγούμαι.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες, δεχόμαστε, άλλη μια από αυτές τις βαρετές, trendy και αχρείαστες επιθέσεις ψευτοδιλλημάτων. Ευφάνταστες(;) λίστες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η σύζυγος/σύντροφος κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου κυκλοφορούν, σωβινιστικά αστεία για μπύρες, πίτσες και τηλεκοντρόλ ακολουθούν και τα φύλα πάλι χωρίζονται.
Είμαι ένας άνθρωπος που έχει παρακολουθήσει με ενδιαφέρον αναμετρήσεις ανάμεσα στη Δόξα Βύρωνα και τον Αθηναϊκο, τον Χολαργό με την Λούτσα και φυσικά, Ολυμπιακό ΑΕΚ κτλ. Εχω συγκινηθεί από το ποδόσφαιρο, έχω βαρεθεί άλλες φορές, έχω παίξει και με εξαιρετική αποτυχία. Δεν είναι εύκολο να το ομολογείς αυτό με τον Βύρωνα τώρα που το σκέφτομαι και το γράφω.
Ωστόσο, εδώ και καιρό με έχει πιάσει μια αηδία γύρω από αυτή την αέναη και αχρείαστη κόντρα, προϊόν διαφήμισης, χαζοκλισέ και υπερπροβολής. ΟΚ θα δω το Μουντιάλ. ΟΚ θα αρνηθώ κάποιες εξόδους. ΟΚ θα πιω και αρκετή μπύρα, θα φαω και πίτσα και σουβλάκια. Αλλά το ζήτημα ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια ενός όμορφου (υποκειμενικό το δέχομαι) θεάματος που είναι το ποδόσφαιρο και αγγίζει τα μέτρα του φασισμού.
Είσαι άντρας και βλέπεις ποδόσφαιρο; Είσαι in. Δεν βλέπεις; Είσαι στην καλύτερη φλώρος και στη χειρότερη εγκεφαλικά ανάπηρος. Είσαι γυναίκα; Πρέπει να κερατώσεις τον άντρα σου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Αηδία, ψεύτικος πόλεμος στ’ άρματα στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα. Τα στερεότυπα θριαμβεύουν γύρω από το σημαντικότερο από τα ασήμαντα πράγματα της ζωής.
Και αυτό το ποστ το έγραψα απηυδισμένος μετά την ομολογία της Βάσιας Τριφύλλη το πρωί στην τηλεόραση πως «και εμείς οι γυναίκες βλέπουμε πολύ ποδόσφαιρο». Έσκασε στα μούτρα μου μια χαζοαηδία σαν να μυρίζω τον ιδρώτα του αμυντικού της Δόξας Βύρωνα, μετά το ντέρμπι με τον Αθηναϊκό. Peace.

25 Comments:

Blogger Μαρκησία του Ο. said...

Έλα βρε Αβερούλη σιγά τα λάχανα.

υπάρχουν και γυναίκες που βλέπουν Μουντιάλ (αν παίζει κανά καλό ματσάκι δηλαδής).

όπως και υπάρχουν άντρες που δεν βλέπουν μπάλα.

και υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.

Πολύ δήθεν αυτός ο διαχωρισμός με το ποδόσφαιρο. Έλεος δηλαδή.

έχει η Λούτσα ποδοσφαιρική ομάδα;;

ΧΧ

2:51 μ.μ.  
Blogger averel said...

κτηνος Δεν το παιρνω στα σοβαρα. Απλα με κουρασαν τα κλισε


mcfly παχατουριδης οχι. τσιαντακης ναι

μαρκησια αυτο λεω και εγω. Πολυ δηθεν.

2:54 μ.μ.  
Blogger pascal said...

όσοι ψάχνουν διαχωρισμούς ανάμεσα στα δύο φύλλα με βάση το ποδόσφαιρο, κοιτάζουν την άκρη του κλαδιού και όχι το δάσος :PPP
Anyway, μου άρεσε η ομολογουμένως κλισέ επίθεσή σου στα κλισέ και θα κλείσω με ένα κλισέ: "ωραίο ποστ".

2:58 μ.μ.  
Blogger pascal said...

ή μάλλον στερεότυπα. ταιριάζει καλύτερα από το κλισέ. Είσαι και πολύ στερεο-τυπάς φίλτατε.

2:59 μ.μ.  
Blogger averel said...

ευχαριστω. καλο ταξιδι

2:59 μ.μ.  
Blogger enteka said...

γέλασα με την τέλεια ατάκα της λεσπριτίας, αλλά έχεις πολύ δίκιο σ'αυτό με τα στερεότυπα. [αλλά μου έκαψες και την ευφάνταστη λίστα που θα έκανα με τα έντεκα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ] [joke]
:)

3:08 μ.μ.  
Blogger Xilaren said...

well said, my friend, well said

3:18 μ.μ.  
Blogger hobgoblin said...

και κάνουμε και καλούς λαχανοντολμάδες εμείς οι γυναίκες. Βάσια μου.

κάτι ήθελα να σχολιάσω, αλλά δεν ξέρω τι. προέρχομαι από εργασιακό σοκ. όβερ.

λετ δε γκέιμς μπι(γ)κίν. έχουμε πλάσμα και μπύρες free on saturday night. η plasma είναι free. τις μπύρες θα τις πληρώσεις. ακούς;;

4:02 μ.μ.  
Blogger l'esprit de l'escalier said...

"Είσαι γυναίκα; Πρέπει να κερατώσεις τον άντρα σου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Αηδία, ψεύτικος πόλεμος στ’ άρματα στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα."

Είναι φανερό ότι το ποστ-ψευτοεπίθεση στα κλισέ γράφτηκε με στόχο να συγκινήσει τις γυναίκες και να τις αποτρέψει από το πατροπαράδοτο κεράτωμα που τέσσερα χρόνια περίμεναν υπομονετικά, πλέκοντας το σεμέν του coffee-table πάνω στο οποίο θα χυθούν οι μπίρες και θα πέσει το πεπερόνι. Δηλαδή ο μεσιέ averel και οι συν αυτώ θένε και τον άντρα χορτάτο και τη γυναίκα αφάγωτη. Δε σφάξανε.

5:02 μ.μ.  
Blogger pascal said...

"από το πατροπαράδοτο κεράτωμα που τέσσερα χρόνια περίμεναν υπομονετικά, πλέκοντας το σεμέν του coffee-table πάνω στο οποίο θα χυθούν οι μπίρες και θα πέσει το πεπερόνι"
Αηδίες. Σιγά μην ξέρουν οι σημερινές γυναίκες να πλέκουν σεμέν. Πάνε οι καλές εποχές, πάνε...

5:21 μ.μ.  
Blogger Nemertes said...

Ψιτ averelie. Φοράω μασχαλέξ ε;

7:03 μ.μ.  
Blogger Αταίριαστος said...

Τι να πω ρε παιδιά... Κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, επειδή δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, αισθάνομαι λίγο αδερφή. Να δω ψυχολόγο; Και να πεις ότι θα το εκτιμούσε τουλάχιστον η σύζυγος; Αυτή μου δημιουργεί το κόμπλεξ ("Δεν έχεις κι εσύ λίγο αντρικά ενδιαφέροντα!"). Το μόνο που με σώζει είναι που βγαίνω με φιλαράκια για τσίπουρο πού και πού. Τι να κάνω για να τονώσω την αντρική μου υπόσταση; Μήπως καμιά αρπαχτή με παραμελημένη σύζυγο φιλάθλου;

8:01 μ.μ.  
Blogger Nemertes said...

Λοιπόν αγαπητέ αταίριαστε συμφωνώ. Με περίεργο τρόπο όμως. Πολλές φίλες μου θέλουν τον άντρα να ακούει κλασική μουσική και να διαβάζει ποίηση. Όταν τον βρουν λένε πως δεν είναι άντρας. ΝΑΙ αλλά αυτόν ήθελαν! Φυσικά και είναι άντρας όποιος δεν βλέπει μπάλα. Όπως είμαι γυναίκα και εγώ που βλέπω. Μήπως να κάνουμε κόμμα; Οι αταίριαστοι! :)

9:03 μ.μ.  
Blogger averel said...

Μαρκησια, η Λουτσα εχει ομαδα και ειναι εχθροι μας. Ταξικοι, ποδοσφαιρικοι και κυριως στιλιστικοι.

εντεκα, σε εσωσα απο τα κλισε

χιλαρεν thanx


hob εσυ εισαι ειδικη περιπτωση

λεσπριτια-εμπνευση δεν νομιζω πως το καλο κερατο γινεται καθε τεσσερα χρονια. Ορεξη να υπαρχει. Ασε που ο Πασκαλ εχει δικιο. Ποιο σεμεν? Απο τοτε που ανοιξε το Habitat, πανε αυτα.

Ο Αταιριαστος με την Νεμερτες, τα βρηκανε μεταξυ τους. Δεν εχω να προσθεσω τιποτις.

12:58 μ.μ.  
Blogger Gordon said...

Εγώ δηλώνω οπαδός του Χολαργού πάντως


(τόινκ)

1:07 μ.μ.  
Blogger Αταίριαστος said...

Nemertes, θα με τρελάνετε εσείς οι γυναίκες... Αν είσαι άντρακλας είσαι αγροίκος, αν είσαι τρυφερός κι ευαίσθητος είσαι αγροίκος...

1:42 π.μ.  
Blogger Αταίριαστος said...

Διορθώνω την τελευταία λέξη σε "τοιούτος".

1:51 π.μ.  
Blogger pascal said...

". Αν είσαι άντρακλας είσαι αγροίκος, αν είσαι τρυφερός κι ευαίσθητος είσαι τοιούτος"
Φίλε, πάρε τώρα και μια συμπαντική αλήθεια. Οι γυναίκες εκφράζουν πάντα αυτό που θα ήθελαν να θέλουν και όχι αυτό που πραγματικά θέλουν. Ευχαριστώ, δεν δεν θέλω χρήματα.

3:43 μ.μ.  
Blogger Nemertes said...

Αταίριαστε σου αφιέρωσα ποστάκι... μπες να ενημερωθείς...

10:40 π.μ.  
Blogger loretta said...

Συμφωνώ με όλα, εκτός από την τελευταία παράγραφο που δεν την κατάλαβα!

12:46 μ.μ.  
Blogger averel said...

Τι δεν καταλαβες. Απλη, pure αηδια ηταν.

2:33 μ.μ.  
Blogger YO!Reeka's said...

βασικά εγώ βλέπω μπάλα άμα μαζευτεί παρέα, για την παρέα. να κάτσω σπίτι να δω μόνος ποδόσφαιρο δεν παίζει, κι άμα παίζει καλή γκόμενα (ή ανάλογο ενδεχόμενο) γειώνω για πλάκα τελικό μουντιάλ Αργεντινή-Βραζιλία (ακαλύτερα, δεν θα εχει και κίνηση στο δρόμο!)
ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!! :) :) :)

8:01 μ.μ.  
Blogger beep beep said...

Κομμάτι όλου αυτού είναι και οι 'έξυπνες' witty οδηγίες (σε ειδική πλαστικοποιημένη ζελατίνα -όχι παίζουμε) που είναι αφισσοκολημένες απεναντι από τη λεκάνη στις γυναικείες τουαλέτες του Nixon.Δηλαδή είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε αυτές τις μαλακίες ΚΑΙ την ώρα που κάνουμε πιπί μας.

7:45 μ.μ.  
Blogger averel said...

beep , η ζωη ειναι σκληρη ακομα και στις βαθυτατα προσωπικες μας στιγμες. Μα που εχεις χαθει εσυ?

4:44 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

This is very interesting site... » » »

11:38 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home