Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2006

Το ελληνικό όνειρο και άλλες ιστορίες

Ελλην blogger, ζει το greek dream



Το έβλεπα και τον άκουγα με το ίδιο ενδιαφέρον που παρακολουθεί κανείς έναν φρεσκοβαμμένο τοίχο να στεγνώνει. Φορούσε μια φανέλα, ξεχειλωμένη από τα δασύτριχα βυζιά του και η ελληνική σημαία στην πρόσοψη, ήταν ξεθωριασμένη. Ήταν μάλλον αγορασμένη από κάποιο περίπτερο ή ακόμα χειρότερο δώρο (αξίας 3 ευρώ) από κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό, έτοιμο για κέρδος σε κάθε εποχή.
Τα στήθη του φούσκωναν από υπερηφάνεια και αυτό δεν τον κολάκευε καθόλου, πιστέψτε με. Μιλούσε, φτύνοντας ή έφτυνε μιλώντας, κανείς το κατάλαβε, κανείς δεν ήθελε να το ψάξει παραπάνω. Ούτε εγώ. Ήταν εκεί, βγαλμένος μέσα από τους χειρότερους εφιάλτες μου, ήταν εκεί, γεμάτος ελληνικό DNA, σουβλάκια και λαδερή αποβλάκωση. Ήταν εκεί, έτοιμος να σερβίρει χιλιάδες ηλίθιες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση, έτοιμος να πανηγυρίσει, να γίνει όχλος, να γίνει κακό σπυρί στον κώλο, να υπερασπίσει το όνειρο του, το δικό του ελληνικό όνειρο...
Πιο άσχημος και από την Θήβα (που είναι γνωστό πως είναι η κωλοτρυπίδα της Ελλάδας), λιγότερο αξιόπιστος και από το δελτίο ειδήσεων του STAR, έβγαζε στοματικές εκκρίσεις και μιλούσε για το μεγαλείο του, για το μεγαλείο μας, για την ελληνική ανώτερη ψυχή και φυσικά για τους βλάκες τους αμερικάνους, τους κακούς της δικής του μικρόνοης ιστορίας. Της ιστορίας του ελληνικού ονείρου.
Δεν ξέρω ακριβώς τι περιέχει το αποδομημένο και χλευασμένο αμερικάνικο όνειρο, αλλά βλέποντας αυτόν και τους ομοίους του, πείστηκα για τις χειρότερες υποψίες μου. Την απτή ύπαρξη του ελληνικού ονείρου.
Δεν είναι περίπλοκο, δεν είναι παραφουσκωμένο, είναι θλιβερά κενό και ματαιόδοξο. Το ξέρετε οι περισσότεροι. Περιέχει μια τζούρα από Μύκονο (νοικιασμένα υπόγεια των 30 ευρώ στην χειρότερη, ένα bungalow στην καλύτερη), ένα καταχρεωμένο αμάξι, κατά προτίμηση καλογυαλισμένο, λίγη πολιτιστική εκτόνωση (μπουζούκια) λίγο μετά την πληρωμή, λίπος, ψευτοτσαμπουκάδες, πιστωτικές κάρτες αμπελοφιλοσοφία για DNA και ανωτερότητα και στην καλύτερη περίπτωση, πέντε έξι διαμερίσματα κληρονομιά από τον παππού.
Λίγο λιγότερο ευπρόσδεκτος και από καρδιακή προσβολή, ο θιασώτης του, μισεί την αξιοκρατία, την θεωρεί εχθρό για τα μικρά προσόντα του, και περιμένει τον διορισμό στο δημόσιο, μέσω της σύμβασης που εξασφαλίζει γλύφοντας ποδιές με ούρα και ανθρώπους με ουρά τρωκτικού.
Είναι δίπλα μας, παντού μας, μέσα μας. Ενημερώνεται από την τηλεόραση ανελλιπώς για τα οπτικοακουστικά υπερθεάματα των μπουζουκιών, θέλει να πηδήξει το υπερμπαζο την Ναταλία Γερμανού, κρυφογελάει με τον Ψινάκη, το όνειρο του είναι να σκάσει με SUV στη Μύκονο και αγαπάει την Ελλάδα, όσο τον αφήνει ασύδοτο να σκυλεύει το πτώμα της. Έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με την συνωμοσιολογία φυσικά, που του δίνει το απόλυτο άλλοθι της μετριότητας και της αποτυχίας του.
Βγαίνει και σε θηλυκή έκδοση, βέβαια. Μια απ’ αυτές τυγχάνει να τις ξέρω. Μπήκε στο πανεπιστήμιο με μέσο (επί ΠΑΣΟΚ), βρήκε δουλειά με μέσο (επί ΠΑΣΟΚ), απολύθηκε αξιοκρατικά (επί ΝΔ) και περιμένει να επιστρέψει δριμύτερη (επί οποιουδήποτε) για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της καθισμένη σε μια αναπαυτική δημόσια καρέκλα. Αυτή τουλάχιστον όταν μιλάει δεν φτύνει.
Δεν έχω ιδέα που θα καταλήξει αυτό το post, το μόνο που θέλω να πω είναι πως ο Bruce, που απέχει αρκετά από το ελληνικό όνειρο, για την ακρίβεια το όνειρο γενικά, έχει ανοίξει με τους φίλους του, ένα αιρετικό site για μουσική, με attitude και τα σχετικά, αν και εγώ απολαμβάνω περισσότερο το blog του site.
Όποιος ξέρει τον Bruce πιθανότατα τον μισεί γιατί τον έχει βρίσει χωρίς λόγο, όποιος δεν τον ξέρει, καλωσήρθε στην blogoσφαιρα και περαστικά του γιατί έχω την εντύπωση πως το ελληνικό όνειρο ψιλοθριαμβεύει και στον θαυμαστό κόσμο των blogz εδώ και λίγο καιρό.
Αυτό το blog θα αυτοκαταστραφεί σύντομα, αν δεν έχει ήδη. Απλά η μεγάλη δόση ελληνικής περηφάνιας, με οδήγησε στο πληκτρολόγιο τόσο χαμογελαστό και τσιτωμένο όπως και οι ίδιοι οι Έλληνες, όταν βλέπουν μπροστά τους κάποιο λαμόγιο στο οποίο θέλουν να μοιάσουν. Περαστικά και πάλι.

22 Comments:

Blogger azrael said...

Ωραίο αυτό με την κωλοτρυπίδα :)

9:54 μ.μ.  
Blogger pascal said...

Οι Έλληνες είμαστε δεξιοί με αριστερές ευαισθησίες. Το μπλογκ σου άστο ήσυχο. Μη διανοηθείς να το σβήσεις. Δεν ξέρεις καμιά φορά πώς θα σού ρθει...

10:31 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Θα συμφωνήσω με τον pascal για το blog σου. Βεβαίως θα συμφωνήσω και με αυτά που λές, ειδικά για τον Bruce, που ξέρω και δε μισώ. :-)

11:47 μ.μ.  
Blogger NinaC said...

Είστε κακός.

Αλλά, φαντάζομαι, το γνωρίζετε!

:pppppppp

11:13 π.μ.  
Blogger Lex_Luthor06 said...

Eδώ θέλει να πηδήξει την Βάνα Μπάρμπα και την Δ. Λιάνη. Στη Ναταλία θα κωλώσει;
Πρόκειται για γκόμενες τότεμ (πσσσσσσσσ τι είπα;;;)

Είναι θέμα πρεστιζ όπως το SUV. Σιγά μη βολεύει κανένα να κυκλοφορεί με νταλίκα. Αολως θέλει να μπει στο μάτι του γείτονα.

-Να ρε , περνάει ο Χρόνης.
-Ποιος Χρόνης;
-Δε ξέρεις τον Χρόνη ρε μαλάκα; Πηδούσε 6 μήνες τη Μπάρμπα.

12:32 μ.μ.  
Blogger averel said...

azrael κλεμμενο ειναι απο τον Στεφεν Κινγκ, αλλα δεν νομιζω να το καταλαβει

pascal Αν ηθελα, μαλλον θα το ειχα ηδη σβησει. Απλα απελπιζομαι που και που. Ευχαριστω.

dilated εισαι σιγουρος ή κανεις ντριμπλες?

cd συνηθως ειμαι καλυτερος.

lex Δημητρα Λιανη; Τι μου θυμισες... της ευχομαι τα χειροτερα και αυτης και των ομοιων τους.

2:37 μ.μ.  
Blogger isobel said...

κ γω που νόμιζα πως το όνειρο του μέσου Ελληνάρα ήταν να πηδάει γκόμενες τύπου Βίκυ Φλέσσα (ξέρετε, η γνωστή κα@$%ρα που κοροιδεύει ο Θέμος από την κρατική)
ή τεσπά κάτι σε Αφροδίτη Σημίτη (νιαουρίζω αδιακρίτως ακόμα κ όταν δηλώνω υπεύθυνα πως μου ρχεται να κλάσω)

3:41 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Θα συμφωνήσω και θα προσυπογράψω, αλλά θα επέμβω για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας:
Τα Καμίνια της Σαλαμίνας είναι ακόμα πιο άσχημα από την Θήβα.
Για την ακρίβεια, υπάρχουν αστεροειδείς στα όρια του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι λαδώνουν τη διεθνή ένωση αστρονόμων για να μπουν στην κατηγορία "πλανήτες - νάνοι" και οι οποίοι είναι πιο ευχάριστα μέρη για να ζει κανείς!

3:50 μ.μ.  
Blogger YO!Reeka's said...

να αφήσεις ήσυχους τους δασύτριχους :)

5:51 μ.μ.  
Blogger averel said...

isobel, αυτες ειναι γκομενες αλλης κατηγοριας. Η Φλεσσα για παραδειγμα ενδείκνυται για μπινελικι λιμανισιο, ενω η Αφροδιτη αν δεν κανω λαθος μολις παντρευτηκε καποιον Μητσοτακη! Οποτε ας την στην γκαντεμια της.

mpampakis, το πηγες ενα βημα παραπανω το θεμα. Και εγω που φοβομουν πως θα μου την πεσουν Θηβαιοι.

gelial γινε metrosexual και εσυ, μπορεις. Ξυρισου. :)

6:50 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

εγώ πάλι έχω φαντασιώσεις με διαδικτυακές λογοτέχνιδες τύπου ρεγγίνα μπούκουρα.....να πηδάω ενώ μου απαγγέλουν ποιήματα από το Λογόκηπο ! αρρώστημένο ε;

12:14 μ.μ.  
Blogger The Motorcycle boy said...

Σχετικά με το μπλογκ σου -έχω να πω οτι δεν είναι πια δικό σου. Δυστυχώς, ανήκει σε όλους μας, οπότε δεν σε παίρνει να το καταστρέψεις. Συγνώμη ρε φίλε, αλλά έχεις δημιουργήσει υποχρεώσεις απέναντί μας.

12:22 μ.μ.  
Blogger 0comments said...

Αν εξαιρέσεις το "Τα αεροδρόμια είναι πολύ άσχημα μέρη. Κι αυτό βγαίνει απ' το γεγονός ότι Κανείς, ποτέ δεν είπε : Αγάπη μου είσαι ωραία σαν αεροδρόμιο" (D.Adams)Το "Πιο άσχημος και από την Θήβα" είναι απ' τα καλύτερα στάνταρτς για την ασχήμια.

Tα φιλιά μου απ' το ακριτικό Ζωγράφου.

12:09 μ.μ.  
Blogger averel said...

xaralampos εντελως αρρωστημενο.

mboy δεν θυμαμαι να υπεγραψα κανενα συμβολαιο. Ευχαριστω παντως.

ρε respect εσυ περισσοτερο απ' ολους ξερεις πως αυτο δεν γινεται. Μονο με αναρρωτικη

0comments θεος ο Νταγκλας

2:15 μ.μ.  
Blogger wetex said...

pls stayyyyyyyyyy. min aftokatastrafis....alithia....

we like ur blog.....

6:08 μ.μ.  
Blogger vromogato said...

δηλαδή μόνο εγώ θέλω να γαμήσω τον ψινάκη?????

1:36 π.μ.  
Blogger οι σκιές μιλάν said...

Averel, δεν πήρα στα σοβαρά την υποθεση οτι θα πατησεις το "ντιλιτ δις μπλογκ"..
Πάλι γκαφα έκανα?

5:22 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

αν είσαι διορισμένος με ΑΣΕΠ, διαβάζεις, δεν ακούς σκυλοτράγουδα, έχεις φράγκα,δεν είσαι μικροαστός, είσαι αδύνατος και αποφεύγεις την τηλεόραση....σώζεσαι;

10:46 π.μ.  
Blogger 30nothing said...

Katerina, συγχαρητήρια. Σε ζήλεψα. Averel, μήπως είναι ώρα να επιστρέψεις;;

2:12 μ.μ.  
Blogger averel said...

wetex thnx

vromogato, δυστυχως οχι μονο εσυ

σκιες μιλαν, οχι ρε

κατερινα οχι, ουτε τοτε

αλλημερα, εδω γυρω ειμαι

2:37 μ.μ.  
Blogger Πεφτάγγελος said...

Έχει και χρυσή καδένα εεεεεεεε;;;;;;;;;
σε νιώθω...

1:56 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]ENTER ON SOFTWARE PORTAL[/url][/color][/size]

[size=46][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]DOWNLOAD SOFT![/url][/color][/size]

[img]http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4762671/2/istockphoto_4762671-software-box.jpg[/img]

[size=46][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]OEM SOFTWARE[/url][/color][/size]

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]DOWNLOAD SOFTWARE[/url][/color][/size]

[size=72][b]Load Tema software programms to PC[/b][/size]
[size=72][b]Online Tema software programms on Mac[/b][/size]
[size=72][b]Download Tema soft programms on [/b][/size]

http://www.google.com/

10:16 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home